Fără biciclete în Baia Mare

Bârfitoarea-Baia Mare
M-am săturat de ”la noi”

Baia Mare, România, iunie 2013, ședință de consiliu local, căldură mare monsieur. Altfel, nu îmi explic cum au putut mințile iluminate din acest oraș, să voteze o aberație. Aleșii noștri au decis interzicerea bicicletelor pe alei pietonale, aleile din parc, zonele verzi și pe aleile de pe lângă malul Săsarului.

Mi se pare o decizie foarte proastă, prin prisma faptului că dorim să combatem sedentarismul oamenilor. Rămâne ca bicicliștii să circule pe drumuri, acolo unde știm cu toții cât de atenți sunt șoferii la oamenii în șa.

SkirtBike, Critical Mass și alte inițiative care încurajează mersul pe bicicletă sunt în van. Oamenii, care optează pentru mersul pe bicicletă sunt luați la mișto. Toate acestea, de acele persoane pe care le-am votat să se ocupe de soarta orașului.

Pistele pentru biciclete în acest oraș sunt ca și inexistente. Mașinile, oameni care plimbă animale sau mămicile cu cărucioare, au cucerit cele trei piste existente din oraș. În rest, se descurcă fiecare cum poate.

Sperăm ca consilierii să revină asupra deciziei cât mai repede. Ar trebui să luăm exemplul altor orașe europene, unde bicicletele au depășit de mult numărul locuitorilor. Noi ne zbatem în mediocritate prin decizii aberante.

UPDATE:Văzând reacția vehementă a oamenilor din oraș, primarul priceput la toate, a adunat azi șleahta de incompetenți în ședință extraordinară, pentru a anula această decizie. Dar dacă nu sesiza nimeni neregula, ce făceam domn primar, colectam amenzi ?

Comentarii

  1. By Zsolt

  2. By Rolling Ideas

  3. By horia

  4. By Stefan

  5. By Javra

  6. By Nicu Durla

  7. By Vladko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *